"Voi pojat nyt me vasta liemessä ollaan". Team 1Lifen laskettu aika oli vuonna 2010 Oulussa, kun kolme selkärangatonta, kädetöntä, ihralla kuorrutettua ja elämäänsä kyllästynyttä pullapoikaa päätti "tappaa" toisensa toripolliisin silmien edessä: "Tartteis kai tehä jotain?" Syntyi veret seisauttava ja pelkoa viljelevä kommandojoukko, joka on erikoistunut suorittamaan vaarallisia ja mahdottomia tehtäviä vaativissakin olosuhteissa ympäri maailmaa. Tässä joukossa ylisuuri ego yhdistyy luontevalla tavalla kroonisesti alisuorittavaan ja kuolonkankeaan ruhoon ja tyhmyys ja hulluus tiivistyvät muodostaen epäuskottavia, tärähtäneitä ja sensuroimattomia stooreja, joiden lukemiseen kannattaa ottaa vakuutus. Kun mausteiksi lisätään vielä erilaiset fobiat, tunteettomuus, traumaattinen ja turvaton lapsuus sekä loputon vastuunpakoilu, sitä soppaa ei syö nälkää näkevä Erkkikään. Tuska avartaa mieltä ja epäonnistumisillekin löytyy aina toinen toistaan parempia selityksiä. Ja niitä tilityksiä ei kuuntele kuurokaan. Kaikki ei suju aina käsikirjoituksen mukaan, mutta ainakin on jotain mitä ilman hampaita, karvoja ja koipi amputoituna muistella. Yksi elämä, kerranhan täällä vain ollaan....

Alisuorittava kroppa tarvitsee seurakseen ylisuorittavat varusteet. Joukkueen vaatetuksesta huolehtii HAGLÖFS, pyöristä CANYON, kengistä INOV, kanooteista BEAR & WATER ja lisäravinteista POWERBAR. Jotta voimme menestyä, varusteista ei voi tinkiä. Kerromme totuudenmukaisesti kyseisistä tuotteista blogissamme...


tiistai 9. elokuuta 2011

Team 1Life, kerranhan täällä vain eletään...

Team 1Life koostuu kolmesta wannabee urheilijasta joissa kroonisesti ylisuuri ego yhdistyy alisuorittavaan kehoon. Teamin kippari on neljänkympin kriisissä kiemurteleva itsensä esille tuoja joka haluaa vakuuttaa, että vaikka nuoruus meni, toimiva kroppa mahdollistaa urheilusuoritukset joilla baaritiskillä kehua. Koska todelliset tulokset urheilutapahtumissa mitataan lahjomattomasti ajassa ja kilometreissä, baarissa käynnit ovat jääneet vähille. Mies haaveilee Ironmanista, vaikka meinaa jokaisessa lyhyemmässäkin riathlonikisassa hukkua lähtöpoijuille. Takana on loistava tulevaisuus surffaajana, purjehtijana, kilpapyöräilijänä ja ties minä, vain jutut on entiset. Talvella tämän surkean tapauksen voi löytää raahautumasta leijan perässä milloin meren jäällä ja tuntureilla. Ei kannata mennä auttamaan, tollaset leijat on vaarallisia kun niihin on ihminen sotkeutuneena. Uutena aluevaltauksena on vaellukset kesällä ja talvella, mutta vain porukassa koska muuten ei löydä itseään pois metsästä. Haluaisi myös tulla hyväksi valokuvaajaksi ja on hankkinut siihen yksiön hintaiset välineet, tulokset on jossain surrealistisen taiteen ja kanarian lomamatkakuvien välimaastossa.

Seuraavana ikäportaissa on joukkueen apina ja härkä AP jonka tavaramerkki jo nuorena hiihtokisoissa oli se, että mies tuli maaliin vaikka puolet suksista oli jäänyt jo kilsoja sitten ladulle. AP ei luovuta ja kiipeää minne käsketään, AC24:ssä niin nopeasti, että rastin pitäjältä tippu alaleuka ja kynä. AP urheilee koska ei tiedä muusta, aina on tullut tahkottua. AP:lle välipäivä tarkoittaa sitä, että tänään urheillaan vaan pari tuntia. Kiinassa joku onneton päästi AP:n maantiepyörän päälle ja sen johdosta allekirjoittanut on saanut jo kolmena kesänä roikkua kolmesataa kilsaa perässä ensiapu pistettä odotellen (jotkut kutsuvat sitä sodomaa Vätternruntiksi). Hiihtää vieläkin talvisin enemmän kuin normi ihminen ajaa autolla samassa ajassa. Herää herätyskelloon lomillakin jotta aamulenkki ei jää väliin. AP omaa erittäin heikon itsesuojelu vaiston ja on herkkäuskoinen, yhdistelmä jota joukkueen kippari on käyttänyt menestyksekkäästi hyväksi jo usean kisan ajan.

Joukkueen kuopus on Mr. Rauhallisuus&sinnikko Masa. Masa ei koskaan reenaa hirveästi ja jättää aina sitten muut kisassa. Masa osaa metsästä pois ja se on mahdollistanut kahdelle aiemmin mainitulle seikkailu-urheilun harrastamisen. Masa on käynyt niitä riathloni kisojakin ilman sukeltajien apua. Masa juoksee tuntureilla ja hiihtää umpisessa. Silloin kun muilla palaa joukkueessa päreet, Masa vuolee uusia. Kun Masa sanoo, että mennää ny vielä vähän se tarkoittaa kaikkea 4 tunnin ja 4 päivän väliltä. Kun Masalla hitsaa Nishiki kiinni Rokuan hiekkasupissa, Masa toteaa että katoppa kun vähän jarraa. Masalla on kuitenkin myös kisapedon mieli ja aina on pari tyyppiä kisassa jotka ainakin pitää voittaa. Ja silloin ei pysähdytä ennenkuin on voitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti