"Voi pojat nyt me vasta liemessä ollaan". Team 1Lifen laskettu aika oli vuonna 2010 Oulussa, kun kolme selkärangatonta, kädetöntä, ihralla kuorrutettua ja elämäänsä kyllästynyttä pullapoikaa päätti "tappaa" toisensa toripolliisin silmien edessä: "Tartteis kai tehä jotain?" Syntyi veret seisauttava ja pelkoa viljelevä kommandojoukko, joka on erikoistunut suorittamaan vaarallisia ja mahdottomia tehtäviä vaativissakin olosuhteissa ympäri maailmaa. Tässä joukossa ylisuuri ego yhdistyy luontevalla tavalla kroonisesti alisuorittavaan ja kuolonkankeaan ruhoon ja tyhmyys ja hulluus tiivistyvät muodostaen epäuskottavia, tärähtäneitä ja sensuroimattomia stooreja, joiden lukemiseen kannattaa ottaa vakuutus. Kun mausteiksi lisätään vielä erilaiset fobiat, tunteettomuus, traumaattinen ja turvaton lapsuus sekä loputon vastuunpakoilu, sitä soppaa ei syö nälkää näkevä Erkkikään. Tuska avartaa mieltä ja epäonnistumisillekin löytyy aina toinen toistaan parempia selityksiä. Ja niitä tilityksiä ei kuuntele kuurokaan. Kaikki ei suju aina käsikirjoituksen mukaan, mutta ainakin on jotain mitä ilman hampaita, karvoja ja koipi amputoituna muistella. Yksi elämä, kerranhan täällä vain ollaan....

Alisuorittava kroppa tarvitsee seurakseen ylisuorittavat varusteet. Joukkueen vaatetuksesta huolehtii HAGLÖFS, pyöristä CANYON, kengistä INOV, kanooteista BEAR & WATER ja lisäravinteista POWERBAR. Jotta voimme menestyä, varusteista ei voi tinkiä. Kerromme totuudenmukaisesti kyseisistä tuotteista blogissamme...


maanantai 24. kesäkuuta 2013

Jatulitour 7

Pari viikkoa sitten Rokualla puolimaraton, josta palautuminen on vielä kesken. Viikko sitten Jukolan viestissä puolimaraton, josta palautuminen on vielä kesken. Viime viikonloppuna Haukiputtaalla juhannushumppien sijaan juhannusseikkailut kunnon sademetsässä, josta palaudutaan vielä pitkään. Mutta hubaa saatiin taas koko rahan edestä. Kyseessä oli siis 5 tuntinen seikkailukisa rogaining periaatteella. Eka tunti mentiin juosten, toinen pyöräillen, kolmas luistellen ja 2 viimeistä tuntia sai mennä pyöräillen, juosten tai uiden. Ja rasteja sai hakea niin paljon kuin aikarajoissa ehti. Mukaan oli heikosta säästä huolimatta lähtenyt noin 20 seikkailijaa mukaanlukien 1Lifen sekajoukkue ja äijäjoukkue. Ulla, Artsi ja Tommi muodostivat sekajoukkueen ja äijien joukkueessa lompsivat Apsi, Hotti ja jalkavaivaista Harria paikannut Janne.

Artsi, Ulla ja Tommi lähtötunnelmissa
Janne, Hotti ja Apsi ja viime hetken viilailut.

Tarkoituksena oli saada aikaan rento ja ehjä suoritus, testailla uusia kamoja (esim. rannekompassi) ja ajaa samalla Jannea sisään porukkaan parin viikon päästä kisattavaa Geopark Challengea silmällä pitäen. Kisa käynnistyi meidän osalta hieman tahmeasti. Kaikki halusivat suunnistaa, joten pummattiin heti toista rastia noin 5 minuuttia. Sen jälkeen sovittiin, että yksi suunnistaa ja muut säestävät, jonka jälkeen homma alkoi toimia jotenkin. Ehdittiin hakea yksi rasti suunniteltua vähemmän. Juoksun jälkeen hypättiin ratsujen selkään ja vedettiin aika haipakkaa ekan rasti ohi melkein Kärsämäelle asti. Todettiin, että ei tämä suju vieläkään. Tehtiin diktaattorinen päätös, että Hotti suunnistaa, kun sillä oli lomalaisena aivot vähiten narikassa. Pyöräilyn loppu sujui ilman suurta dramatiikkaa.

Kisa käynnistyi vauhdikkaalla prologilla.

Ehdittiin luisteluosuudelle hyvissä ajoin tarkoituksena hakea melkein kaikki rastit. Pummattiin heti ekaa rastia noin 5 minuuttia, kun ei tajuttu etsiä rastia terveyskeskuksen etuovelta. Sen jälkeen vuorovedolla kaasu pohjassa Virpiniemeen hakemaan pari rastia ja juuri määräajassa takaisin. Kiitokset muuten Paksumahojen Kaitsulle vetoavusta! Saatiin samalla Jannelle hyvä peesiharjoitus, kun sanottiin, että pysyt vain "tappituntumalla" tai Kaitsun sanoin "hesarituntumalla". Kehuttiin siinä samalla kilpaa toisiamme, kun huomattiin, että sillä on ihmeellinen voima. Seuraavaa osuuttaa varten laitettiin pelastusliivit jo valmiiksi päälle, jos innostuttais vaikka uimaan. Ei sitten innostuttu uimaan, vaan haettiin pohjoisesta pari "kuivan maan" rastia. Eka niistä ongittiin helposti, mutta toista varten haluttiin vähän kouluttaa Jannea. Lähdettiin ratsujen kanssa tetsaamaan parin kilsan kannaksen yli, kun vaihtoehtona olisi ollut kiertää pyörillä noin 10 kilsaa. Rasti löytyi kohtalaisen helposti, mutta sitä seurannut polku ei, kun alueelle oli ilmestynyt uusia hakkuuaukeita. Ei annettu asian häiritä vaan jatkettiin tetsausta vielä pari kilsaa sykkelit kainalossa. Siitä sitten verrytellen maaliin noin vartti ennen määräaikaa ja voi että kun sauna maistui. 

Kisan jälkeen ei hymy oikein tahtonut irrota.

Kisa toimi hyvänä aerobisena harjoituksena parin viikon päästä kisattavaan Geopark Challengeen. Kylmiltään kisaan lähtenyt Jannekin näyttäisi uppoavan poppooseen, kunhan saadaan kaverin kamat kondikseen. Lupasivat ystävällisesti Special Bikesta pyöränkin lainaan Jannelle, joten palvelu kyllä pelaa siellä. Lopputulemana päädyimme sijalle 2 sijoittuen juuri ennen 1Lifen sekajoukkuetta Paksumahojen Kaitsun korjatessa jälleen potin.Nyt vielä viikko kevyttää reeniä ja sen jälkeen öllötellään, että ollaan valmiita, kun lähtölaukaus pamahtaa Geopark Challengeen. Saatiin myös Pohjolan kanootista kanootti lainaan, jotta voidaan tehdä viimeiset melanvilautukset. Tästä on hyvä jatkaa. Ai niin, kiitokset Grekelän Heikille ja kumppaneille mukavasta kisasta. Ja kanssakilpailijoille kumarrus myös.
Tulokset
Gps-seuranta

Paikalla nähtiin myös Gappy Adventuren (6) pääjehu ilmielävänä.

Passion adventuren aina tyylikkäät tytöt ja Ojalan Kaitsu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti