"Voi pojat nyt me vasta liemessä ollaan". Team 1Lifen laskettu aika oli vuonna 2010 Oulussa, kun kolme selkärangatonta, kädetöntä, ihralla kuorrutettua ja elämäänsä kyllästynyttä pullapoikaa päätti "tappaa" toisensa toripolliisin silmien edessä: "Tartteis kai tehä jotain?" Syntyi veret seisauttava ja pelkoa viljelevä kommandojoukko, joka on erikoistunut suorittamaan vaarallisia ja mahdottomia tehtäviä vaativissakin olosuhteissa ympäri maailmaa. Tässä joukossa ylisuuri ego yhdistyy luontevalla tavalla kroonisesti alisuorittavaan ja kuolonkankeaan ruhoon ja tyhmyys ja hulluus tiivistyvät muodostaen epäuskottavia, tärähtäneitä ja sensuroimattomia stooreja, joiden lukemiseen kannattaa ottaa vakuutus. Kun mausteiksi lisätään vielä erilaiset fobiat, tunteettomuus, traumaattinen ja turvaton lapsuus sekä loputon vastuunpakoilu, sitä soppaa ei syö nälkää näkevä Erkkikään. Tuska avartaa mieltä ja epäonnistumisillekin löytyy aina toinen toistaan parempia selityksiä. Ja niitä tilityksiä ei kuuntele kuurokaan. Kaikki ei suju aina käsikirjoituksen mukaan, mutta ainakin on jotain mitä ilman hampaita, karvoja ja koipi amputoituna muistella. Yksi elämä, kerranhan täällä vain ollaan....

Alisuorittava kroppa tarvitsee seurakseen ylisuorittavat varusteet. Joukkueen vaatetuksesta huolehtii HAGLÖFS, pyöristä CANYON, kengistä INOV, kanooteista BEAR & WATER ja lisäravinteista POWERBAR. Jotta voimme menestyä, varusteista ei voi tinkiä. Kerromme totuudenmukaisesti kyseisistä tuotteista blogissamme...


lauantai 10. maaliskuuta 2012

Tervaista Hiihtoa...ja Jääpalloa 9.-11.3.2012

Lauantaina 10.3. koitti jälleen vuotuinen Tervahiihto, tapahtumapaikkana toimi totutusti Hiukkavaaran kassu. Haba oli vielä toipumassa flunssasta ja Masa (hiihto)lomaili muuten vaan. Sää oli aivan loistava, aamulla pakkasta-1 ja aurinko paistoi ja ennustus lupaili iltapäivälle +2 astetta.

Tervis ei ollut loppujen lopuksi se tärkein urheilutapahtuma A-P:lle tuona viikonloppuna, joten humpan juonen skriivaan hiihdon osalta lyhyesti ja sitten hieman muuta..

Sää oli siis loistava ja alkumatkassa suksi luisti hienosti. Suunnitelma oli lähteä rennosti Isoaho Jussin kanssa matkaan, retkisatjan kärjen vauhtiin. 20km asti Valtapekan suksi toimi, jonka jälkeen Kiekonmajan suoralla sanoi sopimuksensa irti. 6 kaveria Jussi mukaanluettuna likuivat kevyen tuntoisesti karkuun ja eroa oli hetkessä toistasataa metriä. Luisto-ongelmia näytti olevan muillakin ja löysäsin vauhtia niin että äijästä ei loppuisi mehu jo puolimatkassa kuten edellisvuonna.


Loput 45km lähestulkoon yksikseni hiihdeltyäni pääsin maaliin ajassa 3.32, sijalla 11. Muutama kaveri ohitti vielä toisella kierroksella mutta peesiin ei ollut minulla asiaa. Pari motillista mehua ja lihakeitot huiviin ja kotia kohti. Ai niin, seikkailukisoissa hyväksi koettu resepti toimi myös tässä lyhyemmässä taivalluksessa hyvin, kun isä oli sitä tarjoilemassa Sankivaaran kieppeillä. Suola ei nyt päässyt loppumaan mikä on yleensä meikäläisen kropassa pidemmillä laturetkillä tuttu ilmiö.


Niin, se tärkein tapahtuma oli Jääpallon P15 SM turnaus joka järjestettiin Oulussa. Hieno tapahtuma siitäkin huolimatta että istuin Pakkalan tekojään kuuluttamo-saunassa toimitsijana noin vuorokauden perjantain ja sunnuntain välisenä aikana (perjantaina valmistautuminen lauantain hiihtoon sujui siis siellä istuskellessa:)


Ja mikä olikaan hienompi päätös viikonlopulle kuin että OLS ja oma poika otti SM kultaa! Joukkue oli tähdännyt jo pari vuotta tähän saavutukseen. Omat saavutukseni eivät tuon rinnalla tunnu kovinkaan isoilta - tai olenkohan edes saavuttanut jotain joskus..?


Urheilusuorituksen jälkeen on aina tosi hieno ja euforinen olo - Mutta sitä tunnetta ei voita kyllä mikään, kun näet oman jälkikasvun voittavan jotain hienoa, kuuluvan joukkueeseen jonka yhteishenki on ehkä jopa parempi kuin 1Lifen sekä tuulettavan tekemäänsä maalia kauden tärkeimmässä pelissä ja nostavan mestaruuspokaalia kultamitali kaulassa...


Onnea OLS P15 ja Niklas!


Loppuun vielä haluan mainita vielä toisen "tekosyyn" miksi tekstin julkaisu hieman viivästyi..(aloin kirjoitella tätä siis 10.3. mutta teksti on julkaistu 18.3.)


Kolmas jälkeläisemme päätti tulla maailmaan torstaina 15.3. aamuyöllä - jälleen kokemus niistä elämän suurista tunteista. Melkoinen superviikko Valtasen perheessä siis, joka ei hevin unohdu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti