"Voi pojat nyt me vasta liemessä ollaan". Team 1Lifen laskettu aika oli vuonna 2010 Oulussa, kun kolme selkärangatonta, kädetöntä, ihralla kuorrutettua ja elämäänsä kyllästynyttä pullapoikaa päätti "tappaa" toisensa toripolliisin silmien edessä: "Tartteis kai tehä jotain?" Syntyi veret seisauttava ja pelkoa viljelevä kommandojoukko, joka on erikoistunut suorittamaan vaarallisia ja mahdottomia tehtäviä vaativissakin olosuhteissa ympäri maailmaa. Tässä joukossa ylisuuri ego yhdistyy luontevalla tavalla kroonisesti alisuorittavaan ja kuolonkankeaan ruhoon ja tyhmyys ja hulluus tiivistyvät muodostaen epäuskottavia, tärähtäneitä ja sensuroimattomia stooreja, joiden lukemiseen kannattaa ottaa vakuutus. Kun mausteiksi lisätään vielä erilaiset fobiat, tunteettomuus, traumaattinen ja turvaton lapsuus sekä loputon vastuunpakoilu, sitä soppaa ei syö nälkää näkevä Erkkikään. Tuska avartaa mieltä ja epäonnistumisillekin löytyy aina toinen toistaan parempia selityksiä. Ja niitä tilityksiä ei kuuntele kuurokaan. Kaikki ei suju aina käsikirjoituksen mukaan, mutta ainakin on jotain mitä ilman hampaita, karvoja ja koipi amputoituna muistella. Yksi elämä, kerranhan täällä vain ollaan....

Alisuorittava kroppa tarvitsee seurakseen ylisuorittavat varusteet. Joukkueen vaatetuksesta huolehtii HAGLÖFS, pyöristä CANYON, kengistä INOV, kanooteista BEAR & WATER ja lisäravinteista POWERBAR. Jotta voimme menestyä, varusteista ei voi tinkiä. Kerromme totuudenmukaisesti kyseisistä tuotteista blogissamme...


perjantai 25. lokakuuta 2013

Kolin Vaarojen Maraton 86kmKuulin etäisesti auton töötin ja huomasin muiden juoksijoiden lähtevän liikkeelle. Itse seisoskelin tässä vaiheessa selin lähtöviivaan etsien tuttuja lähtöporukasta. Ympäri ja matkaan. Heti ensi metreillä kävi selväksi päivän juoni. NUTS-veli Eppu antoi kyynärpäätä kylkeen ja änkesi oikealta ohi. ”Meillä on 86km aikaa selvittää tämä” –totesin ja juoksin perään. Koko 86km tuo välien selvittely kestikin. Eikä selvinnyt. Maaliin tulimme sopuisasti käsi kädessä.

Eppu malttoi mielensä ja luotti minun tunnetusti järkevään alkuvauhtiin. Kerroin vasta 20km kohdalla olevani liikkeellä ”tulos tai ulos”-taktiikalla. Taktiikan valinnasta saimmekin maksaa päivän kuluessa, mutta niin olin suunnitellutkin.

Tämä oli minulle viides kerta peräkkäin Kolin tuplamatkalla. Ei pitänyt edes lähteä. Ilmoittautuminen oli ollut auki 4,5h, kun paine sosiaalisessa mediassa pakotti laittamaan ilmon sisään. Jotain piristystä keikkaan piti keksiä. Kesä oli erittäin rikkonainen jomotusten, kolotusten, saunarempan ja motivaatiopulan vuoksi. Kunto ei ollut ainakaan parempi kuin viime vuonna. Ajattelin siis lähteä riskillä parantamaan viimevuotista ennätysaikaani. 

Varustusta ei juuri voinut keventää, miehessäkin pari kiloa ylimääräistä, joten päätin keventää mukana kannettavan nesteen määrää. Jätin juomapussin repusta pois ja luotin yhden pullon riittävän. Riittihän se, kun kummallakin kierroksellä täydensin Ryläyksen jälkeisissä purossa. ”Lähteen vesi ei juomakelpoista” julisti kyltti, mutta hyvältä maistui ja sisällä pysyi. Veteen lisäsin elektrolyyttitabletteja ja energiat nautin Powerbarin geelien muodossa. Suolatabuja popsin muutamia juomapisteillä.

Startissa lämpötila oli +4 ja tuuli kovaa. Päätin pitkän pohdiskelun jälkeen laittaa takin päälle alkumatkaksi. Haglöfsin Shield Comp Hood painaa vajaa 100g, joten suuri taakka se ei olisi. Lähinnä otin takin mukaan mahdollisen katkeamisen varalta. Olisi huomattavasti mukavampi odottaa autokyytiä itsesäälin lisäksi takkiin kääriytyneenä. Takki meni reppuun reilun puolen tunnin hölkän jälkeen. Sortsit, t-paita, kisahanskat, luottolippis ja irtohihat riittivät mainosti. Irtohihat. Nuo rakkaan puolisoni eniten pilkkaamat urheiluvarusteeni. Luulisi naisen tajuavan niiden ylivertaisuuden. Lyhythihainen vai pitkä hihainen? Ratkaisu: lyhythihainen ja irtohihat.

Oli todella hienoa jakaa raskas päivä kokonaan hyvän kaverin kanssa. Tuuriahan se on, että päivän kunto on noin tarkkaan sama. Vuorovedoin tahkosimme, valitimme ja kirosimme harrastusvalintaamme. Juttua riitti koko matkalle, mutta taso oli huono. Ei kelvannut seura muille. Joko ottivat spurtin ja katosivat horisonttiin tai jättäytyivät suosiolla taakse. Kilvanjuoksuun en kyennyt, vaan keskityin hoitamaan itseni maaliin.

Toisella kierroksella Ryläyksen osuus oli todella raskas. Matka ei tuntunut etenevän yhtään. Pari tuntia ennen maalia aloin laskeskella mahdollisuuksia uusiin ennätyksiin. Jotenkin maalin läheisyys antoi lisää virtaa ja loppumatka sujui kohtuu joutuisasti ja ennätys parani 12min aikaan 10h37min. 

Tämän vuoden kisan taso oli todella kova. Reittiennätyksiä rikottiin joka matkalla ja oma sijoitus tippui ajan parannuksesta huolimatta kymmenen pykälää ollen nyt 20. Hetken maaliin tulon jälkeen kykenin olemaan oikein tyytyväinen, vaikka matkalla hyvältä juuri hetkeäkään tuntunut.

Kolin kisa oli taas totuttuun tapaan todella hyvin järjestetty. Parasta kisassa on kisailijoiden välinen hyvä tunnelma ja kannustaminen. Ehkä taas joskus, mutta ei ensi vuonna. Ei varmasti..

Kiinnostaako polku-ultrailu ja muu järkevä puuhastelu hyvässä seurassa? Tsekkaa www.nuts.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti