"Voi pojat nyt me vasta liemessä ollaan". Team 1Lifen laskettu aika oli vuonna 2010 Oulussa, kun kolme selkärangatonta, kädetöntä, ihralla kuorrutettua ja elämäänsä kyllästynyttä pullapoikaa päätti "tappaa" toisensa toripolliisin silmien edessä: "Tartteis kai tehä jotain?" Syntyi veret seisauttava ja pelkoa viljelevä kommandojoukko, joka on erikoistunut suorittamaan vaarallisia ja mahdottomia tehtäviä vaativissakin olosuhteissa ympäri maailmaa. Tässä joukossa ylisuuri ego yhdistyy luontevalla tavalla kroonisesti alisuorittavaan ja kuolonkankeaan ruhoon ja tyhmyys ja hulluus tiivistyvät muodostaen epäuskottavia, tärähtäneitä ja sensuroimattomia stooreja, joiden lukemiseen kannattaa ottaa vakuutus. Kun mausteiksi lisätään vielä erilaiset fobiat, tunteettomuus, traumaattinen ja turvaton lapsuus sekä loputon vastuunpakoilu, sitä soppaa ei syö nälkää näkevä Erkkikään. Tuska avartaa mieltä ja epäonnistumisillekin löytyy aina toinen toistaan parempia selityksiä. Ja niitä tilityksiä ei kuuntele kuurokaan. Kaikki ei suju aina käsikirjoituksen mukaan, mutta ainakin on jotain mitä ilman hampaita, karvoja ja koipi amputoituna muistella. Yksi elämä, kerranhan täällä vain ollaan....

Alisuorittava kroppa tarvitsee seurakseen ylisuorittavat varusteet. Joukkueen vaatetuksesta huolehtii HAGLÖFS, pyöristä CANYON, kengistä INOV, kanooteista BEAR & WATER ja lisäravinteista POWERBAR. Jotta voimme menestyä, varusteista ei voi tinkiä. Kerromme totuudenmukaisesti kyseisistä tuotteista blogissamme...


keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Boostereista apua penikkatautiin

Aiemmin tuli kehuttua, että kompressisäärystimet eli tässä tapauksessa Boosterit edesauttavat laskimoverenkiertoa. Kun vähähappinen veri palaa nopeammin jaloista sydämeen, sydän voi pumpata verta nopeammin myös eteenpäin viedäkseen lihaksille happea ja ravinteita. Tämän pitäisi vaikuttaa suorituskykyä lisäävästi. Boosterit näyttäisivät myös vähentävät pohjekipuja kuten penikkatautia.



Penikkatauti eli lihasaitiosyndrooma on yleinen kevään merkki, ainakin urheilijoilla. Vaiva aiheutuu siis siitä, että pohkeen lihakset kasvavat nopeammin kuin niitä ympäröivä kalvo, jolloin pohkeeseen tulee ylimääräistä painetta. Asian voisi ilmaista niinkin, että makkaran ympärillä oleva kuori kiristyy ja makkara joutuu pulaan. Tämä aiheuttaa kipuilua sääriluun sisäosaan, yleensä sen alakolmanneksen alueelle. Samantyyppinen vaiva voi esiintyä myös säären etuosassa. Syynä kyseisiin vaivoihin ovat esimerkiksi juoksemisen tai harjoitusmäärien nopea lisääminen, askellusvirheet esim. ylipronaatio, huonot jalkineet, kalteva alusta ja heikko lihashuolto.

Juoksun aikana käy usein niin, että mm. pohkeiden verenvirtaus kiihtyy eli ne menevät ns. pumppiin. Näin tapahtuu erityisesti sillon, jos juoksee paljon päkiöillä. Tämä johtaa siihen, että kun pohkeet täyttyvät verellä, lihasten ympärillä oleva kalvo venyttyy entisestään, joka pahentaa kipua. Boosterit ovat osoittautuneet hyväksi lääkkeeksi tähän vaivaan ainakin allekirjoittaneen kohdalla. Ne ilmeisesti vaikuttavat verenkiertoon niin, ettei pohkeisiin pääse kasaantumaan niin paljon verta. Ja tämä näyttäisi myös mahdollistavan normaalin treenaamisen ilman kipuja. Suosittelen.

1 kommentti: