"Voi pojat nyt me vasta liemessä ollaan". Team 1Lifen laskettu aika oli vuonna 2010 Oulussa, kun kolme selkärangatonta, kädetöntä, ihralla kuorrutettua ja elämäänsä kyllästynyttä pullapoikaa päätti "tappaa" toisensa toripolliisin silmien edessä: "Tartteis kai tehä jotain?" Syntyi veret seisauttava ja pelkoa viljelevä kommandojoukko, joka on erikoistunut suorittamaan vaarallisia ja mahdottomia tehtäviä vaativissakin olosuhteissa ympäri maailmaa. Tässä joukossa ylisuuri ego yhdistyy luontevalla tavalla kroonisesti alisuorittavaan ja kuolonkankeaan ruhoon ja tyhmyys ja hulluus tiivistyvät muodostaen epäuskottavia, tärähtäneitä ja sensuroimattomia stooreja, joiden lukemiseen kannattaa ottaa vakuutus. Kun mausteiksi lisätään vielä erilaiset fobiat, tunteettomuus, traumaattinen ja turvaton lapsuus sekä loputon vastuunpakoilu, sitä soppaa ei syö nälkää näkevä Erkkikään. Tuska avartaa mieltä ja epäonnistumisillekin löytyy aina toinen toistaan parempia selityksiä. Ja niitä tilityksiä ei kuuntele kuurokaan. Kaikki ei suju aina käsikirjoituksen mukaan, mutta ainakin on jotain mitä ilman hampaita, karvoja ja koipi amputoituna muistella. Yksi elämä, kerranhan täällä vain ollaan....

Alisuorittava kroppa tarvitsee seurakseen ylisuorittavat varusteet. Joukkueen vaatetuksesta huolehtii HAGLÖFS, pyöristä CANYON, kengistä INOV, kanooteista BEAR & WATER ja lisäravinteista POWERBAR. Jotta voimme menestyä, varusteista ei voi tinkiä. Kerromme totuudenmukaisesti kyseisistä tuotteista blogissamme...


torstai 28. maaliskuuta 2013

Mistä on voittajat tehty?
Tähän piti tulla mieletön tarina Belgialaisesta kura- ja mukulakivi helvetistä jonka teamin kapteeni runttasi cyclocrossilla suomen lippu olkapäässä. Toisin vähän kävi. Nokassa venttiili vika, keuhkoissa ahtaanpaikan kammo, yläkerrassa lämmöt tapissa yötä päivää. Kolmen viikon niin emotionaalinen kuin fyysinen vuoristorata pitkin suomea ja pohjoismaita vaihtui elimistö punaisiksi valoiksi ensimmäisellä vähän tasaisemmalla osuudella.

Ehkä nää breikit on hyvästäkin. Vaikkei peruutuspeilistä ohjatakkaan, on välitilinpäätös joskus pohja uudelle kasvulle. Niin elämää kuin treenaamista on viimeaikoina sävyttänyt ääripäiden haku. Tasapainon järkytyksistä syntyy kenties vahvempi voimalinja? Nykyään jokainenhan osaa mennä ”out of comfort zone”, mutta mitä kun se sattuu oikeasti? Tuska harjoituksissa vähentää kipua kilpailuissa. Meneeköhän se elämässä yleensäkin näin? Kovempi pää, nopeammat jalat? Raudan maun suussa kestää kun on tunto mennyt?

Mua kiehtoo seurata kisoissa voittajia. Niitähän me kaikki seurataan. Halutaan sille paikalle. Mutta mistä ne syntyy? Jos homman voisi matkia, olisi kaikki podiumilla. Jos se olisi geeneissä, olisi voittaja aina sama. Jos se olisi luonne, kannattaisi meidän kaikkien keskittyä treenaamisessa lanttumaakarin palveluihin. Jos se olisi välineet, ruotsinsuomalainen sukunimi ja oikein ajoitetut optiot takaisivat paikan fame galleryssa. Jos se olisi onnea, voittaja vaihtuisi joka kerta.

Ei, se on mun mielestä elämän älykkyyttä. Fyysistä älykkyyttä ymmärtää rajallisten resurssien jakaminen mahdottoman tehtävän edessä siten, että viimeiset voiman rippeet ajoittuvat ratkaisevasti eri hetkeen kun pahimman kilpailijan. Henkistä älykkyyttä olla hieman liian narsisti ylittääkseen itsensä, mutta riittävästi realisti ymmärtääkseen lopullinen rajansa. Nämä kaksi yhteensä muodostavat sen kovien urheilusuoritusten ja elämän yleensäkin kovimman ylijumalan: motivaation.

Kun elämässä on motivaatiota, teot ennakoivat tunteita eikä toiste päin. Tavoitteet jäsentyvät osakokonaisuuksiksi jotka rakentavat isomman palapelin mihin koskaan uskoimme pystyvämme. Motivaatio on aitoa rakkautta sitä tavoitetta kohtaan minkä haluaa saavuttaa. Motivaatiota voi sparrata, mutta silti sitä ei voi näytellä. Kuinka monta fyysisesti meitä kovempia joukkueita olemmekaan jo nähneet kaatuvan tuonne soille, niille pitkille aamuyön maantien suorille, loputtomattomille nousuille harjanteisessa maastossa. Ryhdyt vihaamaan joukkuekaveriasi jos näet ettei hänellä ole todellista motivaatiota, unohdat oman tavoitteesi jos et siihen usko.

Nämä mä sanoisin Tamin sanoin on ne prinsiipit. On se paljon muutakin, mutta kun on nuo isot linjat selvitettynä omassa korvienvälisessä johtoryhmässä alkaa ne muut palaset loksahteleen paikalleen. Siksi on hyvä tehdä itselleen lähtiessä selväksi mitä tavoittelet ja miksi. Sitä kun miettii siellä kuravellissä voimat ja energiat täysin loppuneena ei tuu kuin keskeytys joka syö miestä ja naista lopun vuotta kuin lihansyöjä bakteeri. Ei, se pitää olla yksi sentence,yksi selkeä tavoite jonka haluaa tavoittaa. Yhdessä teamin kanssa.

Voin tunnustaa, että tästä harrastuksesta on jo tullut elämäntapa. Osa pientä tarinaa nimelta Harri Ruuska. Niin moni asia duunista ihmissuhteisiin kietoutuu tähän. Eikä voisi olla parempaa tavoitetta, parempaa liimaa yhdistämään nuo asiat yhteen. Vaikka se on jo vienyt monet kynnet jaloista, tuhannet tunnit vapaa-ajasta on se just se resepti joka on rakentanut sen psykofyysisen kokonaisuuden joka itse asiassa kaikin tavoin tuntuu nyt elävän elämän kulta-aikaa. Siksi kai sopivasti kirjoitankin tämän päivänä jolloin taas vanhenen yhden vuoden. Ensi kesän kisoissa vanhenenkin sitten joka kisassa yhden vuoden vielä lisää…

Enhän minä tätä sillä kirjoita, että me välttämättä tänä vuonna voitamme. Mutta sillä, että tahdon uskoa että elämän suuntaviivat on meidän omissa käsissä ja pitää vain tietää mitä tahtoo. Me tiedämme. Malja sille.Ja tämä teksti on muuten omistetu työkaverilleni Petteri Lahtiselle joka on jo voittaja vaikka flunssastaan huolimatta lähti näyttämään flaameille mistä suomalainen maantiepyörä ruikkii... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti