"Voi pojat nyt me vasta liemessä ollaan". Team 1Lifen laskettu aika oli vuonna 2010 Oulussa, kun kolme selkärangatonta, kädetöntä, ihralla kuorrutettua ja elämäänsä kyllästynyttä pullapoikaa päätti "tappaa" toisensa toripolliisin silmien edessä: "Tartteis kai tehä jotain?" Syntyi veret seisauttava ja pelkoa viljelevä kommandojoukko, joka on erikoistunut suorittamaan vaarallisia ja mahdottomia tehtäviä vaativissakin olosuhteissa ympäri maailmaa. Tässä joukossa ylisuuri ego yhdistyy luontevalla tavalla kroonisesti alisuorittavaan ja kuolonkankeaan ruhoon ja tyhmyys ja hulluus tiivistyvät muodostaen epäuskottavia, tärähtäneitä ja sensuroimattomia stooreja, joiden lukemiseen kannattaa ottaa vakuutus. Kun mausteiksi lisätään vielä erilaiset fobiat, tunteettomuus, traumaattinen ja turvaton lapsuus sekä loputon vastuunpakoilu, sitä soppaa ei syö nälkää näkevä Erkkikään. Tuska avartaa mieltä ja epäonnistumisillekin löytyy aina toinen toistaan parempia selityksiä. Ja niitä tilityksiä ei kuuntele kuurokaan. Kaikki ei suju aina käsikirjoituksen mukaan, mutta ainakin on jotain mitä ilman hampaita, karvoja ja koipi amputoituna muistella. Yksi elämä, kerranhan täällä vain ollaan....

Alisuorittava kroppa tarvitsee seurakseen ylisuorittavat varusteet. Joukkueen vaatetuksesta huolehtii HAGLÖFS, pyöristä CANYON, kengistä INOV, kanooteista BEAR & WATER ja lisäravinteista POWERBAR. Jotta voimme menestyä, varusteista ei voi tinkiä. Kerromme totuudenmukaisesti kyseisistä tuotteista blogissamme...


keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Oulu Rogaa ja Rollaa - tapahtuma, joka tekee hyvää





Hei, me rogataan kohta ja siihen ei selitykset auta. Järkkäämme tänä vuonna kolme rogaining-tapahtumaa. Mikä ihmeen rokaininki vai mikä se oli? Rogaining tarkoittaa siis pistesuunnistusta, jossa etsit pisteiltään eriarvoisia rasteja ympäristöstä tekemäsi reittisuunnitelman mukaan.
Säännöt http://www.rogaining.fi/rules/

Eka rogaining järkätään touko-kesäkuussa ja toka heinä-elokuussa ja kolmas syys-lokakuussa. Ehei, nämä rogainingit eivät suinkaan vaadi polkemista kahta kuukautta putkeen, vaan selviät siitä kahdessa, neljässä tunnissa tai hieman pidemmässä ajassa (toivottavasti). Toki voit halutessasi vetää sen useampaan kertaan, jos aiemmat kerrat ovat menneet metsään tai päin mäntyä - itse asiassa niin monta kertaa kuin huvittaa tai huumori antaa myöden. Voit juosta, fillaroida tai mennä millä vaan ihmisvoimalla kulkevalla pelillä. Nyt voit oikeasti kokeilla mikä on absoluuttinen maksimisi, jos oikein treenaa... ja tietää missä rastit on... ja voi nähdä nopeimpien reitit.

Eka rata on valmiina maastossa, kunhan lumet sulavat ja saamme könyttyä rastit maastoon (luultavasti uimalla) eli arviolta toukokuun alkupuolella. Heinäkuussa vaihdamme rastit uuteen paikkaan ja sitten taas mennään syyskulle, jolloin vaihdamme rastit vielä kertaalleen, jos vaan kelit sallii. Tarkemmat ajankohdat selviää aina täältä.

Leimaus ja varusteet: Varustukseksi tarvitset toimivan menopelin (tai omat jalat) kompassin sekä kännykän, joka on järjestäjiä fiksumpi (älykännykkä). Tarkemmat ohjeet tulevat tänne lähempänä tapahtumaa, mutta jotenkin näin se toimii http://retki.rogaining.fi/index.php... http://retki.rogaining.fi/index.php... http://retki.rogaining.fi/index.php....

Millon? Voit lähteä maastoon koska vain. Yksin tai kimpassa, ihan miten haluat. Lähtöpaikalla leimaat vain aloitusrastin, matkalla niin monta rastia kuin joudat ja lopussa maalin, ei muuta.

Tulospalvelu: Tuloksesi tulee automaattisesti nettiin, itse asiassa jo kiertäessäsi rasteja! Jos et halua tulostasi nettiin, jätät vain rastit leimaamatta. Osoite mistä näet tulokset ilmoitetaan kunhan saadaan radat kuntoon.

Sarjat: 2h ja kaikki rastit (4h jos rasteja riittää)

Kartta: Kartat tulevat tänne ja n. 1:30 000 A4 kartat on helppo tulostaa kotona. Eli ei tartte hakea mistään! Jos ei tulostus luonnistu, niin meiltäkin karttoja saa. Sitten vaan suunnittelemaan rataa, johon voit käyttää aikaa niin paljon kuin halajat. Jos halajat lisää haastetta, voit lähteä mehtään myös ilman suunnitelmaa (cool!).

Maksu: 10€/kerta tai 30€/kausimaksu jolla voi rogata ja rollata koko vuoden. Kuullostaako reilulta? Jos ei niin maksa vähemmän, jos kyllä niin maksa enemmän :-). Ylimääräinen menee kaikki hyväntekeväisyyteen. Alustavasti pätäkät menevät vähävaraisille perheille, jotta he voisivat tukea lastensa liikuntaharrastuksia, mutta myös muita kohteita voi ehdottaa. Maksutiedot tulee myöhemmin tänne.

Palkinnot: Arvomme joitain tuotepalkintoja kaikkien osallistujien kesken. Jokainen rekisteröity rata on yksi arpalippu eli kannattaa siis kiertää ja useasti. Lisäksi jaamme arvonimiä, kuten Kesäkuun Gaselli (kesäkuun paras aika), Paras Peesaaja (kiertänyt jonkun toisen aikaisemmin kiertämän radan nopeammin) jne.

Kuinka skulais tämmönen? Otamme mielellämme vastaan reilua palautetta, jotta voimme tehdä tästä nastan jutun. Pidätämme oikeudet muutoksiin...
Let's rog and roll!

Tsekkaa myös facebookin sivuille Oulu Rogaa ja Rollaa...
t. Häpä ja Hotti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti