"Voi pojat nyt me vasta liemessä ollaan". Team 1Lifen laskettu aika oli vuonna 2010 Oulussa, kun kolme selkärangatonta, kädetöntä, ihralla kuorrutettua ja elämäänsä kyllästynyttä pullapoikaa päätti "tappaa" toisensa toripolliisin silmien edessä: "Tartteis kai tehä jotain?" Syntyi veret seisauttava ja pelkoa viljelevä kommandojoukko, joka on erikoistunut suorittamaan vaarallisia ja mahdottomia tehtäviä vaativissakin olosuhteissa ympäri maailmaa. Tässä joukossa ylisuuri ego yhdistyy luontevalla tavalla kroonisesti alisuorittavaan ja kuolonkankeaan ruhoon ja tyhmyys ja hulluus tiivistyvät muodostaen epäuskottavia, tärähtäneitä ja sensuroimattomia stooreja, joiden lukemiseen kannattaa ottaa vakuutus. Kun mausteiksi lisätään vielä erilaiset fobiat, tunteettomuus, traumaattinen ja turvaton lapsuus sekä loputon vastuunpakoilu, sitä soppaa ei syö nälkää näkevä Erkkikään. Tuska avartaa mieltä ja epäonnistumisillekin löytyy aina toinen toistaan parempia selityksiä. Ja niitä tilityksiä ei kuuntele kuurokaan. Kaikki ei suju aina käsikirjoituksen mukaan, mutta ainakin on jotain mitä ilman hampaita, karvoja ja koipi amputoituna muistella. Yksi elämä, kerranhan täällä vain ollaan....

Alisuorittava kroppa tarvitsee seurakseen ylisuorittavat varusteet. Joukkueen vaatetuksesta huolehtii HAGLÖFS, pyöristä CANYON, kengistä INOV, kanooteista BEAR & WATER ja lisäravinteista POWERBAR. Jotta voimme menestyä, varusteista ei voi tinkiä. Kerromme totuudenmukaisesti kyseisistä tuotteista blogissamme...


maanantai 1. elokuuta 2016

Xdream Pärnu Viro 30-31.07 2016


 
Kun Hiiltomiesten Teho Peetsu pyysi kesän kynnyksellä virka-apua tiimiltämme Xdream osakilpailuun Pärnuun Viroon en empinyt hetkeäkään. Ehdottomasti mukaan, jos vain saisin töistä vapaata. Työnantaja näytti ilokseni vihreää valoa ja pääsin mukaan uuteen seikkailuun. Xdream kisassa on 4 osakilpailua ympäri Viroa, ja Pärnu oli tämän vuoden 3 kisa. Hiiltomiehien kisakalenteriin kuului kaikki nämä osakilpailut.

Lähdin Rovaniemeltä torstaina junalla kohti Helsinkiä. Ensimmäistä kertaa matkustin kisaan junalla. Pyörä kulki kätevästi pyöräpaikalla ja tavaraa oli tälläkertaa mukana kohtuullisesti joten selvisin vaihdoista ym. kohtuullisen hienosti. Lauantai aamuna hyppäsin Henrin kyytiin Olympiaterminaalissa. En ollut tutustunut Henriin ennen kisaa. Myös Henri oli kutsuttu varamieheksi Hiiltomiehiä tuuraamaan. Autolautalla Tallinnaan ja sieltä autoillen parissa tunnissa Pärnuun.

Olimme kisakeskuksen tuntumassa hyvissä ajoin iltapäivällä. Teho olikin kisapaikan tuntumassa meitä vastassa. Kisa starttasi vasta klo 22 joten varusteiden laittoon jäi hyvin aikaa. Kisassa oli tarkoitus edetä samoilla varusteilla koko kisan läpi fast and light tyylillä, joka kevensi suuresti repun painoa. Maastopyörässä oli tavalliset polkimet lukkopolkimien sijaan, eli yksillä kengillä kisa läpi. Tuntui oudolta lähteä kisaan näin vähin varustuksin. Edellisen vuoden karttoja läpikäymällä yritettiin päästä jyvälle kisan luonteeseen.
Erikoituutena Xdream kisoissa, että karttoja jaettaisiin vain 1(kaksipuolinen) ja jokaiselle jäsenelle oma, mikä mielestäni oli todella hyvä juttu. Kartassa oli reittiohjeet ja rastimääritteet sekä useita erilaisia karttapaloja. Selväksi tuli, että kisan karttaa ja tehtäviä tulisi lukea tarkkaan virheiden välttämiseksi.Kävimme syömässä tukevasti ravintolassa ja kerkesimme ennen kisaa vielä nukkua muutaman tunnin.Kisan lähtö oli Pärnun kuuluisalla, kauniilla hiekkarannalla. Huikee fiilis oli saapua paikalle, kun kisaajia oli kolmisensataa. Kisaajia oli A-B ja C sarjassa. A-sarjassa oli 48 joukkuetta, joista sekajoukkueita jopa 18. Suomessa samanpituisissa kisoissa ei päästä näin runsaaseen osaanoottoon. Lähdössä meitä odotti hiekassa pieni Prologi-kartta jonka sai aukaista 1min ennen lähtöä. Ensimmäinen rasti oli meressä olevilla lautoilla. Lähtölaukaus ja 300 kisaajaa ryntäsi aallokkoon kohti lauttoja. Lautat olivat sen verran syvällä että jalat eivät enää yltänyt pohjaan. Hurja taistelu käytiin leimasimilla joihin pyrki kymmeniä ihmisiä yhtäaikaa. Leimaaminen ei meinannut onnistua millään ja jäimme tässä muutaman minuutin kärjestä.Toisella prologirastilla joka oli kuivalla maalla oli sitten varsinaiset kisakartat. Karttojen luona Henry huomasi otsalampun kärsineen vedessä ja se ei toiminut. Varalamppu kaivettiin esille repusta ennen kuin päästiin jatkamaan matkaa. Heti aluksi hajaannuimme tiiminä hakemaan 3 rastia jokainen. Tämän jälkeen juostiin parin rastin kautta melontaan. Melonta lähti meillä heti hyvin käyntiin. Illan pimetessä rastit löytyivät hyvin. Ensimmäinen virhe tapahtui sitten siihen hyvään alkuun, huomasimme että yksi pakollinen rasti oli jäänyt leimaamatta 3 rastin jälkeen. Olimme siinä vaiheessa käyneet jo 6 rastia ja jouduimme käymään hakemassa kaikki 3 viimeisintä väärässä järjestyksessä leimattua rastia uudelleen. Tästä tuli n.15-17 minuuttia takkiin.


Melonta
 

Melonnan jälkeen maastopyöräilyä cp 22-29. Yö oli jo täysin pimeä. Reitti oli nopea, hyvää alustaa asfalttia ja hiekkapohjaa. 2 rastia oli suolla mihin emme sentään pyöräilleet vaan otimme rastit jalan, muutama urhoollinen tiimi veti suorastit pyörää kantamalla. Pimeällä suolla harhaili useita tiimejä laajalla alueella. Ensimmäinen suo rasti cp 25 mentiin harmillisesti ihan vierestä hieman liian pitkälle. Siinä menetettiin n.10 minuuttia.  Toiselle suorastille cp 26 kierrettiin tien kautta. Loput pyörärastit napsittiin nopeasti ja saavuimme seuraavalle juoksuosuudelle. Juoksuosuus oli rogainin periaatteella. Kartta oli satelliittikuva, jossa oli 9 rastia, joista 6 rastia piti hakea vapaavalintaisesti. Metsä oli "hieman" kasvanut kuvan ottamisen jälkeen sillä aukot kuvassa olivat kyllä täydessä kasvustossa. Muutamalle rastille vedettiin kyynärpäätaktiikalla rämeikköä/tihikkoa vastaan. Kaikki juostavat välit juostiin vauhdikkaasti. Tässä vaiheessa kisaa ei vielä jalka painanut. Seuraavat cp:t 38-45 pyöräillen.

Juoksusuunnistus/rogaining/hae 6 rastia 9stä


Saavuimme seuraavalle juoksuosuudelle. Tehtävänä oli viivasuunnistus, jossa kartalle on piirretty viiva, jota seuraamalla löytää rastit cp 46-49. Etenimme maltillisesti ja rastit löytyivät, kunnes sitten saavuimme viimeiselle rastille ja huomasimme yhden rastin jääneen välistä. Jouduimme palaamaan reitillä takaisin päin kunnes löysimme puuttuvan rastin. Tässä tuli takkiin n.25minsaa. Vaihtoehtona oli ollut ottaa 45minsan sakko, joten palaaminen rastille kannatti, mutta harmitti kovasti.
Viivasuunnistuskartta/viivalla 4 rastia

Päivän valoistuessa päästiin pyöräilemään erikoispätkälle. "Rattaralli" ssa ei ollut karttaa vaan piti edetä matkaa ja risteysvihjeitä apuna käyttäen kohti rasteja. Onneksi Teho oli jo aikaisemmin suunnistanut tällaisilla ohjeilla, joten rastit löytyivät hyvin. Huh, jos olisi itse pitänyt suunnistaa.


Rattaralli


Rattarallista vaihdettiin rullaluisteluun. Rullaluistelussa oli erillinen ohjeistus, jota piti lukea useaan kertaan. Onneksi Henryllä vielä ajatus kulki joten suoritimme tehtävän oikein.Rullaluistelu itsessään oli nopea ja helppo. Maali oli jo lähellä, muuta ennen sitä piti vielä juosta. Osuus suuntasi vanhaan vankilaan jossa oli vihjesuunnistusta. Jokainen jäsen haki 3 rastia vankila-alueelta. Tässä vaiheessa oli minulta jo niin mehut pois etten meinannut selvitä ensimmäisestäkään vihjeestä. Minunkin rastit löytyivät  ja sännättiin viimeiselle 1,8km juoksulle kohti maalia. Jalka painoi, nestehukka vaivasi. Nesteet loppuivat himpun verran liian aikaisin. Henry ja Teho juoksivat kevyen näköisesti edessä ja minä yritin kaikkeni pysyä perässä. Viimeisenä tehtävänä ennen maalia oli hyppy ostoskeskuksen 2 kerroksesta ilmapatjalle ja siitä sitten juostiin maaliin. Kello pysähtyi aikaan 8.29. Kisan sekasarjan voittaja veti meitä tunnin paremmin. Maalissa olin väsynyt, reitti ja vauhti olivat tehneet tehtävänsä. Matkaa kertyi kokonaisuudessaan n.90km.

Kisa oli hyvin järjestetty. Lajit vaihtuivat tiheään mikä miellytti minua. Varusteita ei vaihdettu mikä mielestäni toimi hyvin. Vaihdot olivat nopeita. Juomarastilta olisi pitänyt ottaa täydennystä pyörän juomapulloon. Minulta loppuivat juomat kesken liian aikaisin. Söin kisan aikana yhden suklaapatukan sekä 2 lakupätkää, muutoin menin pelkällä urheilujuomalla, jota kului n. 2,5L. Yö oli lämmin ja hiki valui pitkin selkää lähes koko ajan. Nonamen kisavaatteet toimivat hyvin. Pyöräily kulki minulla kohtuu hyvin, mutta tyytyväinen en ole, sillä nopeampaa olisi pitänyt päästä. Juoksu oli ensimmäistä kertaa Karhunkierroksen jälkeen helppoa. Melonnassa meillä oli hyvä vauhti. Kartan ohjeita piti lukea huolella, siinä emme onnistuneet nappiin, ensikerralla paremmin. Juu, ehdottomasti Viroon kisaamaan uudestaan. Oli huippu reissu. Suosittelen lämpimästi muillekkin!


  http://www.xdream.ee

Oik. Henri Arjanne/Johanna Yrjänheikki/Teho Peetsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti