"Voi pojat nyt me vasta liemessä ollaan". Team 1Lifen laskettu aika oli vuonna 2010 Oulussa, kun kolme selkärangatonta, kädetöntä, ihralla kuorrutettua ja elämäänsä kyllästynyttä pullapoikaa päätti "tappaa" toisensa toripolliisin silmien edessä: "Tartteis kai tehä jotain?" Syntyi veret seisauttava ja pelkoa viljelevä kommandojoukko, joka on erikoistunut suorittamaan vaarallisia ja mahdottomia tehtäviä vaativissakin olosuhteissa ympäri maailmaa. Tässä joukossa ylisuuri ego yhdistyy luontevalla tavalla kroonisesti alisuorittavaan ja kuolonkankeaan ruhoon ja tyhmyys ja hulluus tiivistyvät muodostaen epäuskottavia, tärähtäneitä ja sensuroimattomia stooreja, joiden lukemiseen kannattaa ottaa vakuutus. Kun mausteiksi lisätään vielä erilaiset fobiat, tunteettomuus, traumaattinen ja turvaton lapsuus sekä loputon vastuunpakoilu, sitä soppaa ei syö nälkää näkevä Erkkikään. Tuska avartaa mieltä ja epäonnistumisillekin löytyy aina toinen toistaan parempia selityksiä. Ja niitä tilityksiä ei kuuntele kuurokaan. Kaikki ei suju aina käsikirjoituksen mukaan, mutta ainakin on jotain mitä ilman hampaita, karvoja ja koipi amputoituna muistella. Yksi elämä, kerranhan täällä vain ollaan....

Alisuorittava kroppa tarvitsee seurakseen ylisuorittavat varusteet. Joukkueen vaatetuksesta huolehtii HAGLÖFS, pyöristä CANYON, kengistä INOV, kanooteista BEAR & WATER ja lisäravinteista POWERBAR. Jotta voimme menestyä, varusteista ei voi tinkiä. Kerromme totuudenmukaisesti kyseisistä tuotteista blogissamme...


tiistai 14. toukokuuta 2013

Specialized ei ole sattumaa

Ei ole sattumaa, että Specializedilla napattiin maastopyöräilyn olympiavoitto viime vuonna. Ei ole sattumaa, että Special Bikella kauppa käy kuumana kuin keskiaikaisilla oravannahkamarkkinoilla - pyörät viedään käsistä, eikä kaikkia malleja edes riitä kaikille. Ei ole myöskään sattumaa, että Team 1Life on juuri hankkinut viisi tuliterää kiituria Special Bikesta - köyhällä ja rapistuneella ei ole varaa ostaa halpaa ja huonoa.Olen tammikuun alusta lähtien ajanut noin 600 km maastopyörällä, jonka nimi on Specialized Stumpjumper Comp. Vaikka pyörä on tehty alumiinista, se painaa vain noin 11 kg. Keveytensä, laakerien ja renkaiden ansiosta pyörä rullaa uskomattoman hyvin myös asfaltilla. Srammin vaihteet tekevät vaihtamisesta helppoa, eikä vaihtamisessa ole juuri viivettä. Myös ylämäessä vaihtaminen onnistuu kohtuullisen hyvin. Eturattaita on vain kaksi, mikä helpottaa vaihtamista. Eturattaat ovat myös aika pienet, joten jyrkässä alamäessä välitykset voi loppua kesken, mutta ainakaan täällä Pohjanmaalla siitä ei ole pelkoa. Painopiste pyörässä on aika edessä, jonka ansiosta pyörä ei lähde keulimaan isossakaan ylämäessä. Toisaalta hienosti suunniteltu geometria takaa, että jyrkässäkin  alamäessä perä pysyy riittävän hyvin maassa.

Ajoasennon löytäminen on helppoa ja tarvittaessa siihen saa apua Special Biken omasta "klinikasta". Pyörän ohjaus ja suunnassa pysyminen on ensiluokkaista. Jos etupyörä lähtee luistamaan esim. lumessa tai hiekassa, tasapaino on helppo korjata - pyörä tottelee kuskia kiitettävästi. Tämän totesin mm. ajellessani Oulujokea Madekoskelle reilu kuukausi sitten. Leveä ohjaustanko vaatii totuttelua ainakin alussa, mutta sen kaventaminen tarvittaessa ei ole vaikeaa. Jarrut pelaavat hyvin, eikä niiden pieni kitinäkään haittaa ajonautintoa. Etuhaarukan jousto toimii ja sitä on kohtalaisen helppo säätää. Tarvittaessa tankoon saa myös "kaukosäätimen", mikä helpottaa säätämistä, jos reitillä on paljon vaihtelua hiekan, polkujen ja alfaltin kesken. Kaiken kaikkiaan pyörä on erittäin hyvin suunniteltu, mikä takaa hyvän ajonautinnon.


En malta olla kehumatta myöskään Rimen kenkiä. Joustava Vibram pohja, jalan kaaret huomioiva rakenne ja Boa kiristyssysteemi tekevät kengästä hyvin istuvan ja miellyttävän - jalka pysyy hyvin suunnassa ja paikallaan, mikä tuo varmasti myös lisäapua voimantuottoon. Pohjan rakenne mahdollistaa myös sen, että kenkien avulla voi jopa kävellä tai juosta lyhyitä matkoja, mikä sopii erityisesti seikkailu-urheiluun hyvin. Pienenä miinuksena on korkea hinta, mutta toisaalta jalkojen kanssa ei kannata pelleillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti